مشکل ضمانت‌نامه شرکت‌های ایرانی مستقر در عراق رفع می‌شود

یکشنبه ۱۱ دى ۱۴۰۱ 488 0
مشکل ضمانت‌نامه شرکت‌های ایرانی مستقر در عراق رفع می‌شود به گفته یک مقام مسئول، طبق رایزنی انجام گرفته با مسوولان کشور عراق، موضوع ضمانت نامه برای شرکت های ایرانی حل می شود.

به گزارش تجارت بان،  معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: طبق رایزنی انجام گرفته با مسوولان کشور عراق، موضوع ضمانت نامه برای شرکت ایرانی حل خواهد شد و در داخل نیز باید یکسری اختیارات قانونی داشته باشیم و این مهم در ستاد اقتصادی دولت در جریان تصویب است.

 علی فکری  در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی استان به موضوع ضمانت نامه ها اشاره کرد و افزود: با برنامه ریزی منسجم و طبق مذاکرات انجام گرفته کشور عراق مقرر شد مشکل ضمانت نامه برای شرکت ایرانی که می خواهند در این کشور پروژه بگیرند وو به دلیل مشکلات تحریمی حل شود.

وی با بیان اینکه پس از تصویب اختیارات قانونی در ستاد اقتصادی دولت، شیوه جدیدی از همکاری با کشور عراق انجام می گیرد، اضافه کرد: بر این مبنا دیگر شبکه بانکی به‌طور مستقیم بین دو کشور برقرار نخواهد بود تا از این طریق، شرکت های ایرانی بدون ملاحظات در این زمینه با طرف های عراقی وارد تعامل خواهند شد.

این مسوول بازدیدهای میدانی را مولفه مهمی در پیشبرد اقدامات عنوان کرد و گفت: طی جلساتی با فعالان اقتصادی اقلیم و کشور این تصمیم گیری اتخاذ شد که باید فکری برای ضمانت نامه بانکی مورد نیاز شرکت های ایرانی مستقر در عراق شود.

فکری با اشاره به اینکه از همه توان نظام برای حل این موضوع استفاده شد، افزود: در واقع با این اقدام، مانعی از سر راه فعالان تجاری و اقتصادی کشور برداشته می شود و این مهم می تواند در سایر حوزه ها نمود عینی داشته باشد.

این مسوول با بیان اینکه هر چند تجارت ایران و عراق کاهش یافته اما این موضوع بیشتر به مسئله گاز بر می گردد، ادامه داد: همانطوری که استان زنجان روند افزایشی در میزان صادرات داشته، در کل کشور نیز همین وضعیت برقرار است.

معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران در خصوص راه اندازی دفترنمایندگی وزارت امور خارجه در این استان نیز گفت: تلاش می شود این مهم رخ دهد و سایر موارد مطرح شده نیز پیگیری خواهد شد.

وی، عمده سفرهای استانی خود را بهینه کردن فضای سرمایه گذاری اعلام کرد و گفت: به تازگی مسوولیت کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عراق به وزارت اقتصاد و دارایی واگذار شده و دبیری آن بر عهده بنده است.

فکری با بیان اینکه براین اساس باید بتوانیم هم طراحی هایی را انجام و صورت مسئله را نیز بدانیم اظهار داشت: تلاش می کنیم فعالان اقتصادی در حیطه کاری خود به موفقیت برسند.

وی افزود: رعایت نکات، تبادل اطلاعات لازم، همچنین فعالان اقتصادی و تصمیم گیران سیاسی و اقتصادی کشور می تواند نتیجه ای لازم را بدنبال داشته باشد.

این مسوول با تاکید بر اینکه اقدامات و فعالیت ها را باید متناسب با جنگ اقتصادی علیه کشورمان طراحی و پیش بینی کنیم، ادامه داد: به دلیل موقعیت خاص جهان و رقابت کشورها باید برای ثمر به نشستن برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه نباید بازار روسیه راز دست داد، اضافه کرد: نباید به سرعت از بازار روسیه عقب نشینی کرد و در این میان در مورد فرصت های سرمایه گذاری سرب و روی کشور عراق با مدل صادارت دانش فنی این مهم امکان پذیر خواهد بود.

معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران ادامه داد: ایجادشهرک های صنعتی مشترک با کشور عراق را نیز آغاز کرده ایم، پیشنهادات عملیاتی در حال طراح است به‌گونه ای که در مناطق مرزی با ایجاد شهرک ها، شرکت ها از اقصی نقاط با طرف عراقی را پایه گذاری می کنیم.

وی با بیان اینکه بخشی از تولیدات صادراتی به کشور عراق به سمت شهرک های صنعتی سوق خواهد یافت، گفت: در صورت بی‌توجهی به این امر، بازار این کشور را از دست خواهیم داد.

فکری با اشاره به موضوع نوسانات نرخ ارز افزود: این موضوع در ستاد اقتصادی کشور مطرح و در واقع یکی از دغدغه های دولت در چند ماه گذشته بازار ارز بوده و فکر نکنید رها شده بلکه به دنبال رفع آن هستند.

وی همچنین به بازدیدهای انجام گرفته از ایریکو، کارخانه سیم و کابل ابهر و کارخانه ترانسفو اشاره کرد و گفت: ظرفیت های بسیار خوبی در این استان وجود دارد.

این مسوول ادامه داد: فعالان اقتصادی این استان در حوزه های مختلف مشغول به فعالیت هستند، در واقع افسران میدانی هستند که طراحی انجام می گیرد تا به اهداف بالاتر برسند.

منبع: ایرنا

امتیاز مطلب: 0%
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه